30 June 2012

Serius

Sekarang tengah jem gila dalam basement parking CIMB. Apa lah yang yang ramai sangat datang Jalan TAR Sabtu ni. Jem atas jalanraya ada lah munasabahnya. Ni dalam parking. Dah sejam tunggu. Dalam duk menunggu tu, banyak jugak yang aku fikir.

Alhamdulillah. Masuk hari ni genap sebulan aku berkahwin. Penat jugak jadi isteri. Kerja. Kemas rumah. Masak. Basuh baju. Dan kerja sampingan yang sulit. Haha. Lepas aku kahwin ni, aku rasa aku jadi orang yang makin tinggi tahap kesabaran. Tak berminat dengan pergaduhan apatah lah bergaul bebas (gaya cerita macam sosial). Mungkin aku dah ada kesedaran sivik dalam kehidupan aku ni. Aku pun dah mula sedar apa yang penting dan apa yang tak berapa penting untuk aku. Dan aku mula tak kisah apa yang orang lain nak kutuk atau cerita pasal aku. Sebabnya mulut manusia mana boleh tutup. Ceritalah apa sahaja cerita asalkan aku sendiri tahu betul atau tak cerita itu. Kumpul lah sebanyak mana ahli membenci aku selagi boleh, aku akan tetap tak kisah. Harap berbahagialah dunia akhirat.
Stress di waktu jem dah jadi melalut. Kehkehkeh. Selamat menjalani kehiudapan yg lebih barakah. Amin. Tak sampai sebulan lagi nak Ramadhan. Terima kasih Allah. :)))

 p/s: I am who i am today because of the choices I made yesterday! -sumber:Google-

12 June 2012

Dah kahwin yabedabedu

Hai Assalamualaikum.

Haa kemain ceria lagi intro. Seronok sungguh. Hari ni first day kerja selepas 13 hari cuti (termasuklah Sabtu dan Ahad). Excited nak masuk kerja hari ni, sebab suami hantar. hik hik hik (gelak gatal ketiak). Lagi satu sebabnya dah selesai semua majlis. Semua berjalan lancar. Syukur Alhamdulillah. Terima kasih sangat-sangat kepada semua yang sangat banyak membantu. Especially SGF yang dikerah tenaga dari hari Khamis sampai lah hari kenduri. Muka lesu pucat-pucat sebab bekerja keras pun, masih mampu jerit-jerit histeria kalau nampak kamera. Tenaga luar biasa. Ibarat rasukan ablasa. Terima kasih sohabat semua.

Oh untuk keluarga mertua (ececeh dah ada mertua yaw), terima kasih banyak-banyak sebab banyak sangat-sangat sebab banyak membantu. Along yang gigih basuh telur pelbagai rupa. Akak yang gigih dengan pelbagai jenis coklat. Mama pun gigih tak habis-habis kemas rumah. Papa pun gigih (tengok tv.. hehe lebiu Papa), tak lupa Abang Boy pun gigih jugak, angkat barang super banyak. Terima kasih banyak-banyak.

Ok lah. Nanti kita cerita kejayaan buat veil nikah di lain episod. Letih lah nak menaip. Maklumlah balik rumah karang nak memasak. Ahaks.



 Saja letak gambar ni. Nampak kurus. Bukan selalu nampak kurus kan. kan. kan.