20 August 2011

Khemah punya cerita

Helo helo helo. Kopi O dengan Milo.....

Tadi pergi jumpa "orang khemah". Aku suka betul dengan marquee tent. Ala, yang omputeh selalu pakai time kahwin tu. Luas. Boleh golek kiri kanan.

Sebelum tu dah called and tanya berapa harga. "Orang khemah" kata, kalau marquee tent boleh muat dalam 60pax dalam 1 khemah. Dan harganya adalah RM800 tanpa kerusi dan meja. Kira ok jugaklah. Itu yang pakai kipas.

Jadi, tadi aku pergi nak tanya harga dengan lebih lanjut. Aku pun tanya lah kalau yang pakai aircond tu berapa ye. Dia pun cerita pokpekpokpekpokpekpokpekpokpekpok (memang panjang), tup-tup RM5000++ untuk 1 khemah sahaja termasuk aircond dan kerusi+meja. Aku pun...."tanjat boboy" lah kat situ. Takkan nak kahwin ajak 60 orang je duduk dalam khemah tu. Hehe. Mahal betul khemah tu.Sama harga sewa sebiji Dewan Siantan.

Maka dengan ini, aku dan Encik Tunang teruskan pencarian mencari dewan. Jalan punya jalan punya jalan, tiba-tiba nampak dewan yang sangaaaaattttt cantik. Terpaksalah aku melupakan marquee tent tu.

Marquee tent dalam kenangan:




14 August 2011

Dewan anganku musnah

Helo...Hai....

Diam tak diam, dah masuk bulan Ramadhan. Dah nak raya dah pun. Ok lah. Selamat berpuasa. Kira awal lagi ni sebab baru hari ke-14. Esok kira lambat dah lah. Dah setengah bulan puasa. Hehe.

Ini bukan nak cerita pasal puasa. Tapi nak cerita pasal aku sibuk gatal-gatal nak kahwin dah. Eeeehhhhh..malu. Tapi yang penting bukan tahun ni lah. Kalau tahun ni, mesti aku dah kurus (masalah kewangan kronik). InsyaAllah, kalau dipanjang umur, dipanjangkan jodoh, ada lah tu.

Oh, ini nak cerita pasal hall yang aku dah booked 2 bulan lepas. Ish. Kecewa betullah. Dah bayar deposit untuk Dewan Siantan, Putrajaya, alih-alih encik tukang jaga hall tu call baru ni. Bagitau yang gomen nak celebrate Minggu Belia date aku tu. Diorang minta aku percepatkan tarikh kahwin or tangguhkan. Ikut suka hati gembira lalalala dia je. Jadi, aku malas nak fikir banyak, cancel je kahwin kat situ. Mana boleh. Belah encik tunang dah booked hall. Dah booked caterer. Takkan kahwin side laki dulu baru kahwin side aku. Jadi, kesimpulannya, jangan cari gaduh. Cancel saja.

Secara positive nya, mungkin ada hikmah. Hall di Putrajaya tu agak mahal jugak. Bila dah cancel tu, mungkin Allah nak mempermudahkan urusan kita nanti. Mempermudahkan kewangan kita jugak. Nasib baik dapat tempat lain. Walaupun tak secantik Dewan Siantan, yang penting kahwin je lah kan. Mudah-mudahan dipermudahkan segala urusan yang lain.